fredag 16 augusti 2013

Godaste köttfärssåsen


Denna köttfärssåsen är helt ljuvlig. Hemligheten är att alla ingredienserna är i småbitar och att den får koka länge, minst en timma. De passerade tomaterna gör såsen härligt slät och krämig. Jag föredrar absolut passerade tomater framför krossade eftersom det blir en helt annan konsistens, den blir slät och det gillar jag.
Köttfärssås och spaghetti med spenatblad och avokado till.

Ingredienser
400 g nötfärs
1 finhackad gul lök
Hackad vitlök
2 morötter i små tärningar
1 liten aubergine i tärningar
2 pkt passerade tomater
Salt
Svartpeppar
Bryn nötfärsen, i rapsolja förslagsvis, strö lite grovmalen svartpeppar över. Fräs grönsakerna för sig; lök, vitlök, morots- och auberginetärningar på svag värme. Lägg ner den brynta färsen och häll ned de passerade tomaterna. Salta och låt koka länge, minst 1 timma. Vi brukar alltid äta spaghetti till och strö något grönt som ruccola eller små spenatblad över. 
Detta receptet använde jag också när jag lagade vegetarisk färssås. Det blev nästan lika gott det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar