Det går att använda vilka grönsaker som helst och jag tog bara dem vi hade i kylskåpet.
Ingredienser
Fyllningen:
1 skivad röd lök
3 grovrivna mindre morötter
1 litet blomkålshuvud, hackat
1 grovriven palsternacka
1 liten aubergine, hackad
svartpeppar
örtsalt
4 vitlöksklyftor
Pajdegen:
3 kokta kalla potatisar
4,5 dl vetemjöl
2 dl siktat dinkelmjöl
150 g Bregott
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
Jag började med att göra i ordning grönsakerna till fyllningen och medan de fräste i olivolja gjorde jag pajdegen. Den gick att kavla ut direkt och så snart fyllningen var klar kavlade jag ut rundlar och placerade ut en klick fyllning på varje. Jag gräddade dem vid ca 200 grader i 10 minuter. De får inte grädda för länge för då blir kanterna brända.
Nygräddade piroger |
Gott med melon, tomat, ruccola och riven morot till. |
Sammanlagt blev det 16 piroger och de räckte till 5 personer med lite tillbehör till.
Precis lika gott som jag minns det!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar